De centrale vergunningentool Kermit (ProcessPro voor Schiphol) is inmiddels een jaar operationeel voor TVA en OVA-Terminal vergunningen.

Het is nu tijd voor de volgende stap; WCA (vergunningen voor Airside, Landside en Kranen) gaat per 25 april over naar Kermit!

​Met één centrale vergunningen tool wordt het aanvragen van vergunningen eenvoudiger en het verlenen van vergunningen efficiënter. Alle communicatie gaat via de Kermit Portal, de status van de aanvraag is volledig transparant en de koppeling tussen verschillende vergunningen garandeert een snellere verwerking. Het kopje ‘Overzichten’ in de portal biedt aanvrager en raadpleger een snel en eenvoudig overzicht van de aanvragen, de statussen en de verleende vergunningen.
Het startscherm van de Kermit Portal is voorzien van een button waarmee men handleidingen kan opvragen om gebruikers van de portal te assisteren.

Na 25 april zal de volgende stap het integreren van de COP vergunningen zijn. Dit zijn de technische en operationele vergunningen die binnen het bagage proces verstrekt worden. Hierbij werkt een dedicated Scrum Team van Schiphol en CenterOne samen om op efficiënte manier nieuwe processen binnen Kermit te implementeren.