Lotus Notes wordt IBM Notes

De nieuwste versie van Notes (9) voert niet langer de naam Lotus Notes maar IBM Notes. Deze versie kent nog betere integratie met Social Media en kent vele verbeteringen aan de gebruikers interface. Ook is het mogelijk om met deze versie vanuit de browser te werken.

Moderner en frisser uiterlijk

De gebruikers interface is verbeterd en overeenkomstig overige IBM producten zoals zoals IBM Connections en de IBM website. Het navigeren is gemakkelijker, de look-and-feel is beter en duidelijker.

IBM Notes en Domino

IBM Notes 9 Social Edition

Betere applicatie integratie

Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld eenvoudig delen uit andere applicaties op te nemen in de agenda of e-mail. Dit gaat verder dan alleen het tonen van informatie maar er is ook interactie mogelijk tussen de verschillende applicaties. Bijvoorbeeld een verlofaanvraag vanuit een externe HR applicatie kan, zonder dat je naar andere applicatie switcht, direct vanuit de e-mail goed- of afgekeurd worden.

Iedere applicatie die gebruikmaakt van de ‘OpenSocial’ API kan op deze wijze worden geïntegreerd. Dus ook andere sociale netwerken zoals Twitter en FaceBook, maar ook business systemen als Oracle en MS Dynamics en natuurlijk Center1 CRM.

Verbeteringen in e-mail en agenda

Naast de nieuwe sociale componenten zijn er ook verbeteringen op aan bestaande onderdelen e-mail en agenda. Zo kan je mail nu gegroepeerd op datum worden weergeven, bijvoorbeeld ‘Vandaag’, ‘Gisteren’, Afgelopen week’. Er is nu in preview van attachments in thumbnail formaat. Ook is het is nu mogelijk om per week te scrollen door de maand-weergave van de agenda. Bovendien is een verbeterde zoekfunctionaliteit.

Vernieuwingen IBM Notes 9 op een rijtje:

Alle vernieuwingen kort op een rijtje vind je hier.
Een meer uitgebreid overzicht vind je hier.

En een demo video is hier te vinden.