Koppeling basisregistratie: kosten en baten

Koppeling basisregistratie: kosten en baten

Per 1 juli 2014 moeten alle overheidsinstanties gebruik maken van een aantal door de overheid bepaalde basisregistraties. Een basisregistratie registreert op één plek basisgegevens die de overheid steeds opnieuw nodig heeft. De koppeling met de registraties is een wettelijke verplichting en moet zorgen voor een meer compacte overheid. ‘Hoe gaat dit in zijn werk en wat levert het me op?’, vraagt u zich wellicht af. Of wellicht: ‘Wat kost het mijn organisatie?’

Uw voordeel bij het gebruik van basisregistraties

Het gebruik van, door de overheid bepaalde, basisregistraties is belangrijk voor een betere overheidsdienstverlening en helpt om efficiënter om te gaan met data. Het betekent bijvoorbeeld dat u in staat bent om uw bedrijfsprocessen beter en sneller af te handelen door beter gebruik van gevalideerde bedrijfs- en of persoonsgegevens Deze gegevens kunnen vervolgens meermalen door alle interne afnemers (medewerkers) worden gebruikt.

Basisregistraties bevatten authentieke en niet-authentieke gegevens, het verplicht gebruik door overheidsinstellingen geldt voor de authentieke gegevens. De privacy van de burger wordt hierbij altijd gewaarborgd.

Gegevensgebruik kosteloos

De koppeling basisregistratie is een wettelijke verplichting. De basisregistratie bestaat uit 12 registraties, zoals het Nieuw Handels Register (NHR) en Basis Registratie Personen (BRP), die samen het Stelsel van Basisregistraties vormen. Overheidsorganen mogen vrij gebruik maken van deze gegevens en aan het gebruik van deze gegevens zijn geen kosten verbonden. Alleen voor het inregelen van de koppeling moet betaald worden. Denk hierbij aan aansluitkosten, projectkosten en hostingkosten.

 

Meer weten over de koppeling basisregistratie? Neem contact op met CenterOne.