Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden publiceert Vergunningen en Bekendmakingen Online

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden te Houten gaat per december haar vergunningen en bekendmakingen op Internet publiceren. Voorheen geschiedde deze publicatie met name in lokale huis-aan-huis kranten, maar om kosten te besparen wordt nu de overstap naar digitale publicatie gemaakt. Daarnaast verhoogt het waterschap hiermee de dienstverlening richting burgers en bedrijven, omdat de informatie beter toegankelijk is, sneller op Internet staat en dus actueler is.

De vergunningen en bekendmakingen worden automatisch op Internet gepubliceerd met de Online Publicatietool van CenterOne. Deze tool koppelt met de Vergunning & Handhaving applicatie IRIS V&H én het Document Management Systeem Hummingbird van het waterschap. Dit zorgt ervoor dat zowel de metadata als de fysieke documenten worden opgehaald en als zaak worden gepubliceerd. Deze informatie wordt via een kaart op de website van HDSR ontsloten, maar is tevens vindbaar via de zoekmachines van Overheid.nl. Dit houdt gelijk ook in dat de bekendmakingen meegaan in de emailservice ‘Bekendmakingen’ van de overheid.

Hier leest u meer over deze oplossing. Indien u meer informatie wenst, neem gerust contact met ons op, zodat wij met u kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.