Drones: Een veelzijdig hulpmiddel

Drones: Een veelzijdig hulpmiddel

Een drone, een op afstand bestuurbaar apparaat dat vanuit de lucht informatie verzamelt en vastlegt. Op verschillende manieren inzetbaar, van het filmen van promotiemateriaal tot de inspectie van moeilijk bereikbare plaatsen of objecten, zoals een hoge mast. Waar zijn drones binnen uw organisatie van toegevoegde waarde?

Veelzijdige drones
Met het intensiever gebruik van drones wordt hun veelzijdigheid steeds beter zichtbaar. Hun specifieke eigenschappen maken dat zij taken kunnen uitvoeren die voorheen onmogelijk waren of veel tijd en geld kostten. Waar zijn drones binnen uw organisatie van toegevoegde waarde?

Inspectie en controle
Drones kunnen worden ingezet ter controle van gebieden of objecten die normaal moeilijk bereikbaar zijn. Het gebruik van deze technologie is een veilige en efficiënte manier om actuele data te verzamelen. Doordat het apparaat makkelijk is in gebruik, kunnen controles met grotere regelmaat worden uitgevoerd, waardoor eventuele veranderingen sneller worden opgemerkt.

Software as  a Service (SaaS)
Met onze software-ondersteuning kunnen opnames online worden gepresenteerd, via uw eigen website of een portal. Ook kan de verkregen data worden opgenomen in een (controle)proces. Tijdens een inspectie kan er een defect worden geregistreerd, zoals een gebroken kabel of loszittende dop aan een mast. Naar aanleiding van deze melding moet er een proces in gang worden gezet om het defect te verhelpen: het vaststellen van de locatie van het defect, het toewijzen van een technicus die de reparatie zal uitvoeren en tenslotte een registratie om vast te stellen of het defect daadwerkelijk is verholpen.

Promotiemateriaal
Voor de registratie van een evenement of een gebied zoals een golfcourse, is het gebruik van een drone ook een slimme oplossing. Het apparaat kan namelijk grote gebieden of oppervlakten in kaart brengen. Vanuit een vogelperspectief krijgt u een prachtig overzicht van hetgeen u wilt vastleggen. Deze gegevens kunt u direct koppelen aan uw eigen website zodat uw klanten een heel nieuw inzicht krijgen.

Beveiliging
Uiteraard is de inzet van drones volledig gereguleerd en gecertificeerd. Het apparaat wordt bediend door een RPAS (variant van de pilotenopleiding) gediplomeerd persoon. Het verzamelen van informatie en de verwerking en distributie van data wordt uitgevoerd in een beveiligde omgeving. CenterOne is verantwoordelijk voor de software-ondersteuning en stelt de informatie veilig beschikbaar via de Cloud.

Benieuwd hoe drone-technologie uw organisatie kan ondersteunen? Wij adviseren u graag.

Neem gerust contact met ons op via info@centerone.nl of maak een afspraak!

Ik wil een afspraak maken ➨

Voor meer informatie ga naar www.dronepoint.nl