CRM-systeem: De CRM-App

CRM-systeem: De CRM-App

De mogelijkheden van een CRM-systeem zijn eindeloos. Ons vorige artikel behandelde de basis. Nu gaan we een stap verder en bekijken we de eigenschappen van een CRM-App. Een handig hulpmiddel voor onderweg, dat bovendien veel dubbel werk uit handen neemt.

CRM-systeem
Een CRM-systeem is in eerste instantie ontwikkeld voor het gebruik op kantoor. Vanachter een desktop computer of laptop is een schat aan informatie beschikbaar. Om flexibiliteit te vergroten kan er gebruik worden gemaakt van cloud computing. Maar voor simpel en snel gebruik op een mobile device zoals een tablet of smartphone, is het CRM-systeem niet gemaakt. Daarvoor is de CRM-App in het leven geroepen.

CRM-App
Stel u gaat op bezoek bij een klant. U bekijkt eerst een route naar het adres, neemt een blocnote mee voor aantekeningen en terug op kantoor verwerkt u de laatste gegevens in het CRM-systeem. Dat moet efficiënter kunnen, toch? Een CRM-App biedt toegang tot alle klantgegevens, inclusief routeplanning met één druk op de knop. Bezoekrapporten, activiteiten en andere notities worden met behulp van de CRM-App vanaf elke locatie in het CRM-systeem opgeslagen. De binnendienst of inside sales afdeling is zo direct op de hoogte en kan meteen actie ondernemen.

Beveiliging
Soms bevat een CRM-systeem gevoelige informatie. Binnen een beveiligde kantooromgeving is dit geen probleem. Wat als u daarbuiten toegang zoekt tot deze informatie? Apps staan niet bekend om hun veilige karakter. Niets is minder waar. Bij een CRM-App kan, afhankelijk van het soort informatie of type organisatie, de beveiliging worden aangepast. Bij reguliere beveiliging volstaat het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij strenge beveiliging, oftewel two-way authentication, wordt om extra verificatie zoals een token of sms-code gevraagd.
Flexibel, snel en veilig zijn enkele eigenschappen van een CRM-App. Benieuwd hoe u dit handige hulpmiddel kunt koppelen aan uw CRM-systeem?

Neem gerust contact met ons op via info@centerone.nl of maak een afspraak!

Ik wil een afspraak maken ➨

Lees ook de volgende artikelen: