CenterOne vindt in QuoVadis betrouwbare partner voor certificering

Indien uw organisatie momenteel nog gebruikmaakt van DigiNotar-certificaten voor uw aansluiting(en) op producten van Logius, adviseren wij u deze met grote spoed te vervangen.

Onderstaande aansluitingen werken niet meer met DigiNotar-certificaten na 28 september:
·         DigiD eenmalig inloggen
·         DigiD via het WSDL-koppelvlak
·         DigiD Machtigen
·         Digimelding

Intrekken certificaten
Naar aanleiding van het besluit van de OPTA trekt de PKIoverheid Policy Authority beide DigiNotar PKIoverheid CA-certificaten in op woensdag 28 september. Deze certificaten komen dan op de Certificate Revocation List (CRL) van PKIoverheid te staan.

Nieuwe CRL gebruiken
Logius adviseert alle klanten om ook zo snel mogelijk na woensdag de nieuwe versie van de CRL te gebruiken. Logius neemt ook de geüpdatete versie van deze lijst donderdag 29 september op in haar systemen. Dit betekent feitelijk dat de producten van Logius geen beveiligde verbindingen van DigiNotar-certificaten meer accepteren.
QuoVadis
CenterOne gaat voor de implementatie van nieuwe certificaten samenwerken met certificeringsverstrekker QuoVadis. Deze organisatie heeft veel ervaring en kennis van onder andere DigiD, eHerkenning, PKI certificaten en digitale handtekeningen. Graag adviseren wij u over de best passende oplossing in uw situatie. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.